2022

Top Industri förvärvar Håbeco Protection AB och Håbeco Polen. Håbeco har i mer än 50år utvecklat, producerat och sålt högkvalitativa säkerhetslösningar i form av säkerhetsskåp, säkerhetscontainers och säkerhetsvalv.

Top industri säljer sin ägarandel i M&M Stängsel Service AB.


2021
Rederiaktiebolaget Bohus Line förvärvas. Bolaget äger ångfartyget SS Marieholm som ligger förtöjd vid Operan i Göteborg. Fartyget beställdes 1934 av Svenska Amerika Linien och gick som kryssningsfartyg i Östersjön fram till kriget då hon blev stabsfartyg för Chefen för Kustflottan. Fartyget genomgick en omfattande renovering 1986 och körde för egen maskin till kajen där hon nu ligger. Sedan 30 år bedrivs restaurang och konferensverksamhet ombord. 

 Fastighet förvärvas i Eskilstuna för att kunna bedriva och växa verksamheterna inom svets och smide samt Tunas Stängsel.


2020
Jacob Hallgren tar över som koncernchef och Axel Hallgren blir VD i NivexTopSafe samt Elstar. 

 STALAS Stängsellager & Grindar bildas och etablerar sig i Haninge. Alla typer av material kring stängsel och grindar säljs genom ett komplett hämtlager. 

Elstar flyttar till ny fastighet i Örebro som förvärvas och renoveras.2019
NIPEDA som ligger i Kristianstad och i Malmö förvärvas. Bolaget projekterar, säljer och installerar i huvudsak industriportar i södra Sverige. 

M&M Stängselservice som ligger i Jordbro förvärvas. Bolaget projekterar, säljer och installerar staket och grindar. Fastigheten som verksamheten bedrivs i förvärvas. Top Staket & Områdesskydd bildas för att på sikt tillgodose uppbyggnad av organisation av yttre områdesskydd genom ägande av olika bolag inom installation av staket och grindar. 

Top Stängsel bildas för att projektera, sälja och installera staket och grindar. Bolaget bedriver verksamhet med kontor och lager i Upplands Väsby.


2018
Tuna Stängsel som ligger i Eskilstuna och Södertälje förvärvas. Bolaget projekterar, säljer och installerar staket och grindar.

 

2017
Top Industri delar koncernen genom att sälja säkerhets- och installationsbolag till ett nybildat bolag, Prosero Security AB. Top Industri äger därefter 15% av Prosero Security och Lars Hallgren blir den nya koncernens första CEO. Ägandet i Prosero Security blir därmed den största investeringen i koncernen. 

 SOS TopSafe förvärvar Nivex och blir NivexTopsafe AB. Nivex har varit marknadsledande på att sälja lås till kassaskåp och till säkerhetsskåp. Bolaget förvärvar ytterligare en fastighet i Höör för att kunna tillgodose utökat lagerbehov. 

Huvudkontor etableras i Göteborg. 

 Järn i Offentlig Miljö (JOM) förvärvas som driver sin verksamhet i Upplands Väsby. Bolaget konstruerar och säljer gjutjärnsprodukter för huvudsakligen offentlig miljö. Bland produkterna märks markgaller, trädskydd, regnbäddar, staket, parkmöbler, belysningsstolpar och lampor, papperskorgar, urnor, pollare och laddstolpar, mm. 

 Vi blir delägare i det ungerska företaget Releaseit Copier som har fabrik för rekonditionering av kopieringsmaskiner. 

Bolaget förvärvar tre fastigheter för egen verksamhet samt försäljning. Lars Hallgren blir VD i bolaget.


2012
Genom FransTop Utveckling AB blir vi hälftenägare av ett vattenlåspatent. Patentet kommersialiseras genom avtal med finska Prevex som tillverkar vattenlås. Namnet på vattenlås är EasyClean och är idag det mest sålda vattenlåset i Europa.

 
2009
Vi blir delägare i det sydafrikanska bolaget Scanrent. Bolaget bygger en rekonditioneringsfabrik för kopieringsmaskiner som kommer från Europa och Scandigruppen. Sacnrent har verksamhet i Johannesburg samt i Kapstaden.

2005 - 2016
Under denna tidsperiod sker 13 bolagsförvärv inom säkerhet. Efter fusioner blir det kvar sex bolag. Stockholms Larmcentral avyttras.

  • KS Telemontage med kontor Karlstad och är vårt första förvärv av säkerhetsbolag som arbetar med installation. Detta är alltså ursprungsbolaget till det som idag har växt och blivit Prosero Security AB. Telos med kontor i Örebro och i Karlskoga är en ledande leverantör av brand- och inbrottslarm, passersystem, övervakning och telekommunikation. Bolagen fusioneras och blir Telos Telemontage.
  • Farsta Lås i Stockholm är specialiserade på snabba servicejobb. En välutrustad låsbutik finns på torget vid Hökarängen. I Upplands Väsby öppnas en filial efter förvärv av Sensum Lås och Larm.
  • TS Säkerhetstjänst i Skara installerar larm, cctv och sköter alla Julas anläggningar.
  • Axlås och Solidlås i Stockholm består av tre bolag och driver fem butiker, varav en i Södertälje. Bolagen fusioneras till Axlås Solidlås och ett nytt huvudkontor med verkstad byggs i Kista. Ett 100 årigt företag som med sina 55 anställda är en av de större aktörerna inom lås och säkerhet i Stockholmsregionen. En av våra kunder gör att vi har ett par anställda som kontinuerligt arbetar över hela världen.
  • Borås & Kungsbacka Lås & Säkerhet bildas efter att ha förvärvat ett låsbolag i Borås och ett i Kungsbacka.

1999
År 1999 förvärvar familjen Hallgren Topp Industri AB, som namnändras till Top Industri med moderbolaget Top On Top AB. Top Industri omsätter detta år 12 milj. kronor. Fastigheten som verksamheten bedrivs i förvärvas. Samma år förvärvas Cashbox i Malmö som sen blir SOS TopSafe. Bolaget tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av kassaskåp, säkerhetsskåp, nyckelskåp och medicinskåp för olika behov. Kontor och lager finns numera i egna lokaler i Skånes medelpunkt Höör.

1960
På 1960 talet tillkommer nästa produktgrupp med bidésitsar och personlyftar i det som idag heter Top Hygien. Produkterna utgörs av hjälpmedel för dem som av sjukdom eller ålder inte kan gå ensamma på toaletten. Top Hygien säljs 2018 till Västia.

1940
Redan på 40-talet kommer de första hand- och hårtorkarna in i sortimentet. Elstar är marknadsledande i Sverige med det bredaste sortiment av hand-och hårtorkar. Kända varunamn är Elstar, Top Dryer, Starmix mm

1927
Topp Industri AB är ett familjeföretag som startar sin verksamhet 1927 i Örebro. Genom åren har många produkter passerat orderblocken; oljekaminer, frysboxar, stickmaskiner, tvättmaskiner, gräsklippare, våffeljärn, hand- och hårtorkar, hushållsmaskiner, stekpannor, dammsugare, massagefåtöljer, exklusiva belysta speglar, ozongeneratorer för luftrening, elektriska tandborstar och hopfällbara stolar för att bara nämna några.
Top On Top AB · Kungstensgatan 1 · 114 25 Stockholm· Tel 019-16 41 30 · info@topindustri.se
Gå till toppen